Salmonella spp. sunt bacterii care cauzează salmoneloza, o formă frecventă de toxiinfecție alimentară la om. Rezultatele expunerii la Salmonella spp. pot varia de la simptome ușoare la boli grave și pot fi fatale. Salmonella spp. este transmisă de o serie de animale și păsări domestice și sălbatice și a fost izolată pe scară largă din mediu.

Fișă de informații despre pericole HACCP

CATEGORIE pericol: Microbiologică

DENUMIRE: Specii de Salmonella

1. Informații generale

Termenul „Salmonella” este utilizat pentru a descrie mii de bacterii diferite, dintre care unele pot provoca boli la oameni. Există două specii de Salmonella: Salmonella enterica și Salmonella bongori, care sunt împărțite în cinci subspecii. Aceste subspecii sunt, la rândul lor, împărțite în peste două mii de „serovars”. Cele mai frecvente tipuri de Salmonella care provoacă îmbolnăviri la oameni sunt S. enteriditisși S. typhi.

2. Surse comune

Trebuie să considerați specia Salmonella drept un pericol asociat cu următoarele alimente:

Păsări, în special carne de pasăre precum pui și curcan

Carne crudă

Ouă crude


Acest conținut este destinat abonaților

 Abonați-vă pentru a avea acces nelimitat la toate articolele Codex.(și mult mai mult)

Autentificare

 

Urmărește-ne pe rețelele sociale:

 

Autorul articolului

Author Name
Mirela Cîrlan
Consultant
Spune opinia ta Comunității

 

 

 

 


Informații importante despre acest subiect sunt și în: