Salmonella spp. sunt bacterii care cauzează salmoneloza, o formă frecventă de toxiinfecție alimentară la om. Rezultatele expunerii la Salmonella spp. pot varia de la simptome ușoare la boli grave și pot fi fatale. Salmonella spp. este transmisă de o serie de animale și păsări domestice și sălbatice și a fost izolată pe scară largă din mediu.
Fișă de informații despre pericole HACCP
CATEGORIE pericol: Microbiologică
DENUMIRE: Specii de Salmonella
1. Informații generale
Termenul „Salmonella” este utilizat pentru a descrie mii de bacterii diferite, dintre care unele pot provoca boli la oameni. Există două specii de Salmonella: Salmonella enterica și Salmonella bongori, care sunt împărțite în cinci subspecii. Aceste subspecii sunt, la rândul lor, împărțite în peste două mii de „serovars”. Cele mai frecvente tipuri de Salmonella care provoacă îmbolnăviri la oameni sunt S. enteriditisși S. typhi.
Acest conținut este destinat abonaților
Abonament Personal, Abonament Profesional
Abonați-vă pentru a avea acces nelimitat la toate articolele Codex.(și mult mai mult)
Urmărește-ne pe rețelele sociale:
Autorul articolului
Informații importante despre acest subiect sunt și în:
Ce este congelarea rapidă și cum poate să mă ajute în bucătărie?
În axcest articol aflați avantajele utilizării corecte a refrigerării rapide ( blast chilling ) și a congelării rapide ( blast freezing ). Procedurile sunt concepute pentru a scădea foarte repede...
Utilizarea codurilor de culoare în industria alimentară duce la creșterea siguranței și eficienței în producție
Acest articol, în completarea Analizei Codificarea Culorilor în Industria Alimentară - Ghid pentru îmbunătățirea igienei și siguranței alimentelor detaliază cum pot fi integrate codurile de culori...
Clienții spun „nu” bacșișului cerut prea devreme: ce ar trebui să înțeleagă companiile
Cererea de bacșiș a devenit o practică tot mai des întâlnită, chiar și în locuri în care cu doar câțiva ani în urmă era considerată neobișnuită. Însă noile cercetări arată că acest obicei riscă să...