Term | Definition |
---|---|
Unităţi de fabricare a produselor alimentare congelate | unitate cu spaţii, dotări şi instalaţii adecvate pentru recepţia materiei prime, depozitarea şi fabricarea produselor congelate, precum şi cu spaţii de ambalare, depozitare şi livrare corespunzătoare, atât pentru alte unităţi, cât şi pentru consumatorul final |
Unităţi de fabricare a produselor alimentare din fructe şi legume | unitate cu spaţii, dotări, instalaţii adecvate pentru recepţia, depozitarea, condiţionarea şi prelucrarea fructelor şi legumelor în vederea obţinerii produselor alimentare, precum şi cu spaţii necesare depozitării şi livrării acestora |
Unităţi de fabricare a sucurilor de fructe şi legume | unitate cu spaţii, dotări, instalaţii adecvate pentru recepţia, depozitarea, condiţionarea şi prelucrarea fructelor şi legumelor, în vederea obţinerii sucurilor din acestea, precum şi cu spaţii şi dotări necesare îmbutelierii, ambalării, depozitării, păstrării şi livrării acestora. |
Unităţi de morărit | unitate specializată prevăzută cu spaţii, amenajări, dotări şi instalaţii specifice pentru recepţia, depozitarea, prelucrarea boabelor de cereale şi prelucrarea lor în materie primă pentru unităţile de panificaţie (producţie de făină, arpacaş, crupe sau pelete din grâu, secară, ovăz, porumb sau alte cereale), precum şi cu spaţii pentru depozitarea, păstrarea şi livrarea produsului finit |
Unităţi de prelucrare a cartofilor preparaţi sau congelaţi | unitate cu spaţii şi dotări adecvate pentru recepţia, depozitarea, condiţionarea şi prelucrarea cartofilor preparaţi sau prevăzută cu spaţii frigorifice pentru prelucrarea cartofilor congelaţi, precum şi alte spaţii de depozitare, livrare a produselor vegetale, |
Unităţi de producere a ambalajelor pentru produsele alimentare ce vin în contact cu alimentele | unitate cu spaţii, dotări şi instalaţii adecvate pentru fabricarea în condiţii corespunzătoare a ambalajelor pentru produsele alimentare ce vin în contact cu alimentele, precum şi cu spaţii de ambalare, depozitare şi livrare corespunzătoare a acestora pentru unităţile care le utilizează |
Unităţi de producţie a piureului de cartofi deshidrataţi | unitate cu spaţii, dotări, instalaţii adecvate pentru recepţia, depozitarea, prelucrarea de cartofi deshidrataţi, în vederea obţinerii piureului de cartofi. |
Unităţi de producţie de gustări din cartofi | unitate cu spaţii, dotări, instalaţii adecvate pentru recepţia, depozitarea, condiţionarea, prelucrarea cartofilor, în vederea obţinerii producţiei de gustări şi servirea acestora. |
Unităţi de producţie pentru fabricarea cartofilor crocanţi | unitate cu spaţii, dotări, instalaţii adecvate pentru recepţia, depozitarea, condiţionarea şi prelucrarea cartofilor, în vederea obţinerii producţiei de cartofi crocanţi, precum şi pentru ambalarea şi livrarea acestora. |
Unităţi de producţie pentru fabricarea făinei de cartofi | unitate cu spaţii, dotări, instalaţii adecvate pentru recepţia, depozitarea, condiţionarea şi prelucrarea cartofilor, în vederea obţinerii făinei de cartofi, precum şi ambalarea, depozitarea, păstrarea şi livrarea acesteia. |
Unităţi de vânzare prin internet | unitate cu spaţii şi dotări fixe sau mobile pentru depozitarea, transportul către consumatorul final şi vânzarea numai prin comandă prin internet de alimente de origine animală şi nonanimală ambalate şi/sau preambalate de producător |
Unităţi integrate | unităţile care desfăşoară mai multe activităţi sectoriale (cod CAEN) integrate în aceeaşi locaţie |
Unităţi pentru fabricarea alcoolului etilic de fermentaţie | unitate cu spaţii, dotări şi instalaţii adecvate pentru recepţia, depozitarea materiilor prime, semifabricatelor şi prelucrarea acestora în vederea obţinerii de alcool etilic de fermentaţie şi a alcoolurilor neutre, precum şi cu spaţii adecvate pentru îmbutelierea, depozitarea şi livrarea acestora, atât pentru alte unităţi, cât şi pentru consumatorul final |
Unităţi pentru fabricarea altor băuturi nedistilate obţinute prin fermentare | unitate cu spaţii, dotări şi instalaţii adecvate pentru recepţia şi depozitarea materiei prime, semifabricatelor şi prelucrarea acestora în vederea obţinerii vermutului şi a altor băuturi similare, precum şi cu spaţii adecvate pentru îmbutelierea, depozitarea şi livrarea acestora, atât pentru alte unităţi, cât şi pentru consumatorul final |
Unităţi pentru fabricarea altor produse neclasificate în altă parte | unitate cu spaţii, dotări şi instalaţii adecvate pentru recepţia materiei prime, depozitarea şi fabricarea de supe, ciorbe, fabricarea drojdiei de bere, a produselor alimentare îmbogăţite cu oligoelemente, vitamine, proteine, a suplimentelor alimentare şi nutritive, precum şi cu spaţii adecvate pentru ambalarea, depozitarea şi livrarea produselor finite |