Antreprenorii români din sectorul agroalimentar au la dispoziție o nouă piață de desfacere: Emiratele Arabe Unite (EAU). Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat aprobarea modelului de Certificat de sănătate pentru exportul cărnii și al produselor din carne de porc în EAU, în urma colaborării cu autoritățile sanitare veterinare emirateze.
Atunci când ai o afacere mică în domeniul alimentar – o cofetărie, o măcelărie, o pizzerie sau o firmă de catering – este esențial să te asiguri că produsele pe care le oferi sunt sigure pentru consum. Una dintre cele mai simple și eficiente metode de a face acest lucru este prin aplicarea și urmărirea unor Bune Practici de Igienă (BPI).
Pentru a calcula riscurile, echipa Codex.ro a elaborat formule specifice bazate pe analiza detaliată și evaluarea riguroasă a peste 15 parametri critici. Acești parametri au fost stabiliți în urma unei experiențe cumulate de peste 140 de ani a specialiștilor noștri în siguranța alimentelor și managementul riscurilor.
Ministerul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului (MEDAT) a publicat o nouă formă a proiectului de ordin pentru implementarea programului Start-up Nation, aducând schimbări importante care avantajează afacerile din industria prelucrării alimentelor. Prin noua grilă de evaluare, anumite activități economice din acest sector vor primi punctaj suplimentar, oferind antreprenorilor șanse mai mari de a obține finanțare nerambursabilă de până la 250.000 de lei.
Listerioza este o boală bacteriană rară, dar periculoasă, cauzată de consumul de alimente contaminate cu listeria. Această bacterie este răspândită pe scară largă și se găsește frecvent în fabricile de prelucrare a alimentelor, unde poate contamina produsele. Un studiu recent condus de centrul COMET FFoQSI (Austrian Competence Centre for Feed and Food Quality, Safety and Innovation) a demonstrat că Listeria (L.) monocytogenes poate coloniza biofilmele deja existente. Mai mult decât atât, L. monocytogenes se ascunde și supraviețuiește în aceste biofilme.
Pagina 2 din 5
Autentificare