Categorie: 92
Categorie: Categorie necunoscută
Categorie: 8
Categorie: Categorie necunoscută
Antreprenorii români din sectorul agroalimentar au la dispoziție o nouă piață de desfacere: Emiratele Arabe Unite (EAU). Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat aprobarea modelului de Certificat de sănătate pentru exportul cărnii și al produselor din carne de porc în EAU, în urma colaborării cu autoritățile sanitare veterinare emirateze.
Categorie: 34
Categorie: Categorie necunoscută
Ochratoxina A din semințele de floarea-soarelui din Turcia
Categorie: 156
Categorie: Categorie necunoscută
Categorie: 101
Categorie: Categorie necunoscută
Evaluează diferențele între posibil și probabil care sunt mai mult decât concepte.
Categorie: 8
Categorie: Categorie necunoscută
În perioada sărbătorilor, cererea de produse alimentare crește semnificativ, iar consumatorii devin mai vulnerabili în fața unor practici comerciale incorecte sau a nerespectării normelor de igienă și siguranță alimentară. Autoritățile Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) intensifică controalele pentru a proteja sănătatea publică și pentru a se asigura că produsele alimentare de pe piață sunt sigure și conforme.
Categorie: 34
Categorie: Categorie necunoscută
Prezența norovirusului în stridiile în formă de cupă
Categorie: 29
Categorie: Categorie necunoscută
Principiile fundamentale pentru practicile bune de igienă (GHP) și implementarea sistemului HACCP, necesare pentru garantarea siguranței alimentare pe tot parcursul lanțului alimentar, de la producție până la consumul final.
Categorie: 155
Categorie: Categorie necunoscută
Encefalopatia spongiformă bovină (ESB) este o boală neurodegenerativă mortală a bovinelor. Ea este cauzată de particule infecțioase proteice cunoscute sub numele de prioni. ESB este singura encefalopatie spongiformă transmisibilă (EST) a animalelor despre care se știe că este infecțioasă pentru om prin consumul de carne contaminată. Forma umană a bolii este cunoscută sub numele de boala Creutzfeldt-Jakob variantă (vCJD).
Categorie: 130
Categorie: Categorie necunoscută
Categorie: 130
Categorie: Categorie necunoscută
Categorie: 28
Categorie: Categorie necunoscută
Procedurile bazate pe sistemul HACCP reprezintă o abordare sistematică a identificării, evaluării și controlului riscurilor la adresa siguranței alimentare, de exemplu a riscurilor biologice, chimice (inclusiv alergeni) și fizice, obligatorii pentru toți operatorii din sectorul alimentar, cu excepția producătorilor primari, în conformitate cu articolul 5 din Regulamentul (CE) nr. 852/2004
Categorie: 96
Categorie: Categorie necunoscută
Categorie: 8
Categorie: Categorie necunoscută
Regula 2-4 ore este o practică în siguranța alimentară, utilizată pentru a gestiona riscurile asociate păstrării alimentelor la temperaturi care favorizează dezvoltarea microorganismelor dăunătoare. Activitatea într-o bucătărie, laborator de cofetarie patiserie sau orice zonă unde se pregătesc alimente, este de multe ori complicată. Diverși pași tehnologici, etape de producție, de ansamblare sau de ornare duc la nerespectarea unui lant termic constant.
Categorie: 92
Categorie: Categorie necunoscută
Categorie: 155
Categorie: Categorie necunoscută
Salmonella spp. sunt bacterii care cauzează salmoneloza, o formă frecventă de toxiinfecție alimentară la om. Rezultatele expunerii la Salmonella spp. pot varia de la simptome ușoare la boli grave și pot fi fatale. Salmonella spp. este transmisă de o serie de animale și păsări domestice și sălbatice și a fost izolată pe scară largă din mediu.
Categorie: 8
Categorie: Categorie necunoscută
Salmonella spp. este un grup de bacterii care pot provoca boli gastrointestinale și febră, cunoscute sub numele de salmoneloză. Răspândirea bacteriei poate avea loc prin intermediul manipulatorilor de alimente care nu respectă normele de igienă, cum ar fi spălarea mâinilor, sau prin utilizarea suprafețelor și a instrumentelor contaminate în timpul preparării alimentelor. De asemenea, infecția poate apărea în urma consumului de alimente crude sau insuficient gătite.
Categorie: 34
Categorie: Categorie necunoscută
Set de tacâmuri din melamină din China
Categorie: 155
Categorie: Categorie necunoscută
Shigella spp. sunt bacterii care provoacă shigeloza, cunoscută și sub denumirea de dizenterie bacilară. Acestea sunt un organism extrem de infecțios, iar focarele de toxiinfecție alimentară implică adesea manipulatori de alimente infectați. Spre deosebire de alți agenți patogeni comuni de origine alimentară, oamenii sunt singurele gazde naturale ale Shigella spp.
Categorie: 8
Categorie: Categorie necunoscută
Categorie: 92
Categorie: Categorie necunoscută
Află ce este programul HACCP, cine este obligat să îl aibă și să îl aplice și care sunt principiile generale..
Categorie: 96
Categorie: Categorie necunoscută
Categorie: 8
Categorie: Categorie necunoscută
Categorie: 155
Categorie: Categorie necunoscută
Virusul hepatitei A (HAV) infectează ficatul, boala caracterizându-se prin inflamarea ficatului și apariția icterului. Infecția cu HAV poate fi asimptomatică (fără simptome clinice), ușoară sau poate duce la o boală gravă în cazul persoanelor cu afecțiuni hepatice subiacente. Hepatita A este endemică în multe țări în curs de dezvoltare, în timp ce în țările dezvoltate apar cazuri sporadice.
Pagina 2 din 2
Daniel Agape
Asistență
Ne pare rău, sunt offline momentan. Voi fi disponibil pe Luni, Marți, Miercuri, Joi, Vineri
17:30